Go Back
Pimientos de Padron fritos

PAPRYCZKI PADRON

Pyszne i szybkie hiszpańskie tapas.
Bardzo słodkie papryczki, idealne na wieczorną przekąskę.
To prawda, że jedna na 10 trafia się ostra 🔥
Mój syn na taką natrafił -szczęściarz 😍
Przygotowanie 2 minutes
Gotowanie 10 minutes
Czas całkowity 12 minutes
Danie przekąska
Kuchnia hiszpańska
Tagi fit, przekąska, warzywa, wege
Porcje 1

Narzędzia

  • Patelnia

Składniki
  

  • 1 opakowanie papryczki padron
  • 1 szczypta soli gruboziarnistej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku

Instrukcje
 

  • Papryczki umyj i osusz (nie będą tak mocno pryskać), choć będą na pewno 🌶
  • Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę z oliwek 😍
  • Dodaj rozgniecione ząbki czosnku 🧄
  • Wrzuć papryczki tak, żeby każda z papryczek przykrywała patelnię🌶
  • Smaż z każdej strony. Papryczki robią się najpierw białe a potem brązowieją. Będą zachowywać się jak balon. Jak powietrze z nich ujdzie i zrobią się jak flaki, to znaczy, że są gotowe💪
  • Posyp gruboziarnistą solą i jedz ciepłe 🔥
Keyword fit, przekąska, warzywa, wege